Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yunanistanlı Güreşçi: ” Bir gün ben de bu meydanda güreş yapabilirim”

Edirne’de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, uluslararası bir ziyaretçi ağırladı. Yunanistan’ın Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Türkiye’nin en köklü ve prestijli güreş etkinliği olan Kırkpınar’ı ziyaret ederek büyük bir hayranlık yaşadı.

Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi

Edirne’nin Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleşen güreşleri izleyen Samarcidis, etkinliğin olimpiyat havasında geçtiğini belirtti. 28 yaşındaki güreş şampiyonu, Türkiye’de bu kadar büyük ve etkileyici bir güreş etkinliği olduğunu duyduğunu ancak Kırkpınar’ın beklentilerinin üzerinde bir deneyim sunduğunu söyledi. Samarcidis, “Burada süper bir atmosfer var, çok yetenekli pehlivanlar var. Her zaman buraya gelmek istiyorum.” dedi.

Güreşe olan ilgisi 12 yaşından beri devam eden Samarcidis, Kırkpınar’da güreşmek gibi bir hayalinin olduğunu da belirterek, “Her pehlivanın rüyası Kırkpınar’da güreşmek. İnşallah bir gün ben de bu meydanda güreş yapabilirim.” diye konuştu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dünya genelinden pehlivanların katılımıyla her yıl düzenleniyor ve Türkiye’nin güreş kültürünü en iyi şekilde yansıtan etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor.