Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suudi Arabistan’dan Lübnan’a 10 Milyon Dolarlık Kalkınma Desteği

Suudi Arabistan ve Lübnan, Riyad’ın Lübnan’daki kalkınma projelerine 10 milyon dolar yardım sağlamasını öngören işbirliği protokolünü imzaladı.

Suudi Arabistan ve Lübnan,

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre, nakdi yardım protokolü, Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçisi Velid Buhari’nin daveti üzerine Lübnan Başbakanı Necib Mikati’nin katılımıyla başkent Beyrut’ta, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi ile Lübnan Yüksek Yardım Komitesi arasında imzalandı.

Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçisi Buhari, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi ve Lübnan Yüksek Yardım Komisyonu’nun, Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde yaklaşık 28 projenin uygulanması için ortak faaliyet yürüteceğini ve ülkesinin bu projelere 10 milyon dolarlık mali katkı sağlayacağını belirtti.

Başbakan Mikati de Lübnan’ın yeniden kalkınabilmesi için Suudi Arabistan’ın desteğinin önemine vurgu yaparak, iş birliğinin devam etmesini diledi. Mikati, iki ülke arasındaki güçlü kardeşlik ilişkisinin derinleşerek daha köklü hale geldiğini ve Suudi Arabistan’ın her zaman Lübnan’ın yanında olduğunu ifade etti.