Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS Birincilerinden Ispartalı Mustafa’nın Hedefi Yapay Zeka Mühendisliği

Bu haberin fotoğrafı yok

Isparta’da Hızırbey Ortaokulu mezunu Mustafa Arel Akol, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak dikkatleri üzerine çekti. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde eğitim almayı hedefleyen Mustafa, ilerleyen dönemlerde yurt dışında yapay zeka ve yazılım eğitimi alarak mühendis olmayı planlıyor.

 

Mustafa Arel Akol, başarısının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve ailesiyle birlikte görüştü. Gazetecilere açıklama yapan Mustafa, sınav için düzenli bir şekilde çalıştığını ve her gün yoğun bir tempoda hazırlandığını belirtti. Özellikle sınavda başarılı olabilmek için sabah deneme sınavlarına başladığını ve gün boyunca sürekli soru çözdüğünü ifade etti.

İlk olarak Kabataş Erkek Lisesi’nde eğitim görmeyi planlayan Mustafa, gelecekte yapay zeka ve yazılım mühendisliği alanında eğitim alarak kariyerine devam etmeyi düşündüğünü söyledi. Gelecek yıl sınava girecek adaylara da tavsiyelerde bulunan Mustafa, okumayı ve anlamayı önemseyen bir çalışma yöntemi izlemelerini önerdi.

Mustafa’nın başarısını değerlendiren baba Mehmet Evren Akol ve anne Seçil Akol ise oğullarının disiplinli çalışma alışkanlığı sayesinde bu başarıyı elde ettiğini vurguladılar. İl Milli Eğitim Müdürü Baydur ise Mustafa’nın başarısında ailenin, öğretmenlerin ve okul yönetiminin önemli katkıları olduğunu belirterek tebrik etti.