Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, büyük bir heyecanla bekleniyor

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 4-7 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Organizasyon, başpehlivanlık ön eleme güreşleriyle 4 Temmuz Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak.

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde

 

 

Kırkpınar’ın 4 altın kemerli ağası Seyfettin Selim, ağa karşılama töreni kapsamında 5 Temmuz Cuma günü Selimiye Meydanı’nda karşılanacak. Törenin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak ve Pehlivanlar Mezarlığı ziyareti gerçekleştirilecek. Eski Cami’de mevlit okutulacak.

Güreşler 5 Temmuz Cuma günü 14.00’te minik boylardaki pehlivanların karşılaşmalarıyla devam edecek. Resmi açılış programı ise aynı gün saat 18.30’da Er Meydanı’nda gerçekleşecek. 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek tarafından göndere bayrak çekilmesi sonrası Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve ağa Selim’in açılış konuşmaları yapılacak. Tören, Kırkpınar’da güreşecek tüm pehlivanların katılacağı resmi geçit töreni ile sona erecek.

Organizasyon, 6 Temmuz Cumartesi günü çeşitli güreşlerle devam edecek. Başpehlivanlar aynı gün çayıra çıkacak. Kırkpınar’ın son günü olan 7 Temmuz Pazar günü sabah saatlerinde başlayacak mücadeleler, başpehlivanlık final güreşleriyle sona erecek. Ayrıca programda ağalık ihalesi, bayrak töreni ve ödül töreni de gerçekleştirilecek.

Başpehlivanlık ödülü olarak 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde birinci olan güreşçi 1 milyon lira kazanacak. İkinciye 275 bin lira, üçüncülere ise 140’ar bin lira ödül verilecek. Tüm boylarda dereceye giren pehlivanlara toplamda 3 milyon liraya yakın para ödülü, yolluk ve tur ücretleri de dağıtılacak.

Ayrıca organizasyon boyunca akşamları konserler düzenlenecek, böylece Kırkpınar Yağlı Güreşleri hem sporun hem de kültürel etkinliklerin bir araya geldiği bir festival havasında geçecek.