Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Nüfusunun Yüzde 62’si Sosyal Medya Kullanıyor

Dünya Nüfusunun Yüzde 62’si Sosyal Medya Kullanıyor

Dünya Nüfusunun Yüzde 62'si

İstanbul’daki online istatistik portalı Statista’nın derlediği bilgilere göre, dünyada en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook, aylık 3 milyarı aşan aktif kullanıcı sayısıyla öne çıkıyor. Facebook’u aylık 2 milyar kullanıcı ile Meta’ya ait Instagram ve WhatsApp takip ediyor. Facebook Messenger ise bir milyar kullanıcı ile listede yedinci sırada yer alıyor.

Listede ikinci sırada Google’ın sahibi olduğu çevrim içi video platformu YouTube bulunuyor. YouTube, dünya genelinde 2,5 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Elon Musk’ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter) platformu ise 611 milyon kullanıcı ile on ikinci sırada yer alıyor.

Çin merkezli şirketlerin de ön planda olduğu listede, en dikkat çeken platform 1,6 milyar kullanıcı ile TikTok olarak öne çıkıyor. TikTok’u 1,3 milyar kullanıcı ile WeChat, 755 milyon kullanıcı ile Douyin, 700 milyon kullanıcı ile Kuaishou, 600 milyon kullanıcı ile Weibo ve 554 milyon kullanıcı sayısı ile QQ takip ediyor.

We Are Social’ın 2024 raporuna göre, sosyal medya kullanıcı sayısı geçen yıla göre yüzde 5,6 artış gösterdi. 2023 yılında dünya genelinde 266 milyon yeni kullanıcı ilk kez sosyal medya kullanmaya başladı. Ortalama olarak kullanıcılar günde 2,23 saatlerini sosyal medyada geçiriyor.

Türk kullanıcılar ise günlük ortalama 2 saat 44 dakika sosyal medyada zaman geçiriyorlar. Türkiye, internet kullanımında ise toplamda günlük 6 saat 57 dakika ile 42 ülke arasında 20. sırada yer alıyor. Türkiye’de en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu YouTube, 57 milyon 500 bin kullanıcı ile öne çıkıyor. Instagram ise 57 milyon 100 bin kullanıcı ile YouTube’un hemen ardından geliyor.