Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nvidia, Yapay Zeka Çiplerine Olan Talep Sayesinde Gelir Rekoru Kırdı

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia, 28 Temmuz’da sona eren 3 aylık dönemde, yapay zeka çiplerine yönelik artan talep sayesinde gelirlerinde büyük bir artış yaşadı. Şirket, yıllık bazda yüzde 122 artışla 30 milyar dolar gelir elde ederek piyasa beklentilerini geride bıraktı ve rekor kırdı.

ABD merkezli çip üreticisi

Nvidia, 2025 mali yılının ikinci çeyreği olarak kabul ettiği bu döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin gelirleri, önceki çeyreğe göre yüzde 15 artarken, geçen yılın aynı çeyreğinde ise 13,5 milyar dolar gelir elde edilmişti. Piyasa analistlerinin beklentisi ise Nvidia’nın bu dönemde 28,7 milyar dolar gelir elde etmesi yönündeydi. Şirket, içinde bulunduğu çeyrek için gelir beklentisini 32,5 milyar dolar olarak duyurdu.

Net Kâr Yüzde 168 Arttı

Nvidia’nın net kârı da bu dönemde büyük bir artış göstererek yıllık yüzde 168 oranında arttı ve 16,6 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde şirket, 6,2 milyar dolar net kâr elde etmişti. Nvidia’nın hisse başına kârı ise 25 sentten 67 sente çıktı.

50 Milyar Dolarlık Hisse Geri Alımı Onaylandı

Nvidia, 2025 mali yılının ilk yarısında hissedarlara hisse geri alımı ve nakit temettüler yoluyla 15,4 milyar dolar iade ettiğini duyurdu. Şirket ayrıca yönetim kurulunun ek 50 milyar dolarlık hisse geri alım yetkisini onayladığını açıkladı.

Nvidia’nın Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, finansal sonuçlara dair yaptığı açıklamada, şirketin ürünlerine, özellikle Hopper’a olan talebin güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti. Huang, “Küresel veri merkezleri, hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zeka ile tüm bilgi işlem yığınını modernize etmek için tam gaz çalışırken Nvidia rekor gelirler elde etti,” dedi.

Yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla birlikte Nvidia’nın hisseleri, yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 150’nin üzerinde değer kazandı ve şirketin piyasa değeri 3 trilyon doları aştı.