Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Roblox’a erişim engeli! Roblox neden kapatıldı?

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdi.

Adana 6. Sulh Ceza

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun talebi üzerine, Roblox’un www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesi kararı alındı.

Roblox neden kapatıldı?

Başsavcılık, Roblox’ta çocukların istismarına neden olabilecek içerikler tespit edilmesi üzerine bu kararı talep etti. Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/A1. maddesi gereğince, yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması ve genel sağlığın korunması gibi sebeplerle erişim engeli kararı verdi.

Bu karar doğrultusunda, Roblox’un Türkiye’deki internet sitesine ve uygulama marketlerindeki bağlantılara erişim geçici olarak engellendi.