Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Tesla ile Sorun Yaşayan Mühendis Hukuk Mücadelesini Kazandı

Osmaniye’de yaşayan Endüstri Yüksek Mühendisi Atakan Ertuğ, bir yıl önce satın aldığı Tesla aracında yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Osmaniye’de yaşayan Endüstri Yüksek

 

Ertuğ, artık Tesla marka araçlardan soğuduğunu ifade ederek, kendisine verilecek yeni aracı piyasanın altında satarak başka bir elektrikli araç almayı planlıyor.

Ağustos 2023’te sıfır Tesla alan Ertuğ, aracının peş peşe yaşadığı arızalar sonrası Türkiye distribütörüne başvurdu. Ancak her defasında sorunların kullanıcıyla ilgili olduğu yanıtını alan Ertuğ, durumu mahkemeye taşıdı. Mahkeme, aracın “kusurlu” olduğuna karar vererek, Ertuğ’un aracının bir üst modeliyle değiştirilmesine hükmetti.

Ertuğ, aracı aldıktan sadece iki ay sonra otobanda yaşadığı ani fren olayı gibi ciddi güvenlik sorunları ile karşılaştı. Aracın hızını 40-50 km’ye düşürerek emniyet şeridine geçebildiğini belirten Ertuğ, bu süreçte firma ile yaşadığı zorlukları da anlattı.

Mahkeme sonucunda Tesla’ya karşı güveninin sarsıldığını ifade eden Ertuğ, yeni verilecek aracı düşük bir fiyatla satıp başka bir marka elektrikli araç almayı düşündüğünü söyledi. Ertuğ, “Elektrikli arabalardan soğumadık ama Tesla’dan soğuduk,” diyerek başka markalara yönelmek istediğini vurguladı.