Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafidar sistemi: Trafik yönetiminde yeni bir dönem

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileriyle geliştirdiği Trafidar trafik radar sistemi, Teknopark İstanbul bünyesindeki Cube Incubation’da başarıyla hayata geçirildi. Trafidar, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılacak olan yüksek teknolojili bir trafik radar sistemidir.

Türkiye'nin yerli ve milli

Radarsan Genel Müdürü Serhat Doğan, Trafidar’ın, Radarsan’ın 10 yıllık AR-GE çalışmaları sonucunda tasarlanan ilk yapay zeka tabanlı trafik radar sistemi olduğunu belirtti. Doğan, sistemin karayollarında gece-gündüz ve hava koşullarından bağımsız olarak dört şeride kadar olan araçların hızını, plakasını, markasını, modelini, tipini, konumunu ve rengini tespit ederek PolNet’e iletebildiğini açıkladı.

Trafidar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılacak ve teknik istekler dokümanında tanımlanan yüksek doğruluk oranlarıyla çalışacak. Radarsan, yapay zeka tabanlı bu sistemin, iç güvenlik ve trafik yönetimi açısından önemli bir yenilik sunduğunu vurguladı.

Serhat Doğan, Radarsan’ın başka stratejik ürünlerinden olan ManPro’nun, şehir merkezlerinde İHA’ların kırsalda yaptığı fonksiyonların benzerini yerine getirerek terörle mücadele, istihbarat, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede kullanıldığını belirtti. Ayrıca, CoVision adlı ürünlerinin ise otomotiv ve endüstri alanlarında kalite kontrol süreçlerini hızlandırarak maliyetleri düşürdüğünü ve yüksek standartlarda üretim sağladığını ekledi.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Fatih Özsoy, Radarsan’ın Türkiye’de başarılı projelere imza atmasından gurur duyduklarını belirterek, Teknopark’ın beyin göçünü önlemekte ve bilimsel altyapıları oluşturmada büyük rol oynadığını ifade etti. Özsoy, “Beyin göçünü tersine çevirmek için gayret gösteriyoruz. Girişimcilerimiz ve gençlerimiz için iyi bir rol model olmaktadırlar,” dedi.

Trafidar, Teknopark İstanbul’un AR-GE ve İnovasyon Destek Programı çerçevesinde büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırma hedefinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.