Adıyamanlı iş adamı Bekir Güler, Kocaeli Çayırova’da Türkiye’nin ilk insansız otomasyonlu web sitesini hizmete sunarak yazılım sektöründe yeni bir çığır açtı. Bu yenilikçi teknoloji, yapay zekâ ve makine öğrenmesi prensiplerine dayanarak geliştirildi. Güler, bu projeyle geliştiricilerin dikkatini çekmeyi başardı ve şu açıklamayı yaptı:
“Yapay zekâ kullanarak, istedikleri web sitesi veya uygulamanın özelliklerini, tasarımını ve işlevlerini detaylı bir şekilde tanımlayan kullanıcılar, tüm süreçleri otomatik olarak gerçekleştirebiliyor. Kod yazma, hata ayıklama ve test etme gibi işlemler tamamen yapay zekâ tarafından yapılıyor.”
Yeni Teknolojinin Avantajları
‘Hız ve Verimlilik’
İnsansız otomasyonun, yazılım geliştirme sürecini büyük ölçüde hızlandırdığını belirten Güler, Yapay zekânın, insanlardan çok daha hızlı bir şekilde kod yazabildiğini ve test edebildiğini dile getirdi ve bu sayede projelerin çok daha kısa sürede tamamlanabileceğini belirtti.
Otomasyon sayesinde yazılım geliştirme maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlandığını vurgulayan İş adamı Bekir Güler sözlerinin devamında; “İnsan gücüne olan ihtiyacın azalması, maliyetleri düşürüyor ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Örneğin, 500 kişilik bir çalışan kadrosu gerektiren bir web sitesi, otomasyonla 25-30 kişiye kadar düşürülebiliyor.” dedi.
İlk İnsansız Otomasyonlu Web Sitesi hakkında daha detaylı bilgilere yer veren Güler, sözlerinin devamında ise şu ifadelere yer verdi:
‘Azaltılmış Hata Payı’
“Yapay zekâ, insan hatalarına karşı çok daha dirençlidir. Bu durum, yazılımda oluşabilecek hataların en aza indirgenmesini ve daha güvenilir, stabil uygulamalar geliştirilmesini sağlıyor.
‘Gelişmiş Ölçeklenebilirlik’
İnsansız otomasyon, projelerin kolayca ölçeklendirilmesini mümkün kılıyor. Yapay zekâ, değişen ihtiyaçlara hızlı bir şekilde adapte olabilir ve projelerin büyüklüğüne göre otomatik olarak ölçeklenebilir.
Sektörde Yeni Bir Çağ
İnsansız otomasyonlu web yazılımı, Türkiye’de yazılım sektöründe yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Bu teknoloji, özellikle KOBİ’ler ve startuplar için büyük fırsatlar sunuyor; daha düşük maliyetlerle daha hızlı ve kaliteli yazılımlar geliştirmelerini sağlıyor. Ancak, bu yeni teknolojinin bazı zorlukları da beraberinde getirdiği unutulmamalı. Özellikle etik kaygılar ve işsizlik gibi konular, dikkatle ele alınması gereken önemli meseleler arasında yer alıyor.
Projenin Detayları
Türkiye’nin en büyük insansız web sitesi projesinin sunumu ve tanıtımı için şirketler ve melek yatırımcılara kapımızın açık olduğunu belirtmek isteriz. İlgilenenler kpakamu@gmail.com mail adresi üzerinden bize ulaşabilirler. Ayrıca, tam otomasyonlu insansız web sitemiz kamupersonel.com, ajanslardan alınan haberleri düzenleyip insan eli değmeden yayınlamaktadır.
Bu devrim niteliğindeki gelişmeyi paylaşarak yazılım sektöründe yeni bir dönemin başladığını müjdeleyebiliriz.”