Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türksat 6A uzaya fırlatıldı | Tarihi an!

Türkiye’nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın uzaya fırlatıldı.

Türkiye'nin yerli ve milli

Türkiye’nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın uzaya fırlatılmasının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ilk değerlendirmelerini yaptı.

Türksat 6A’nın geri sayımla uzaya gönderilmesinin ardından, Türksat’ın Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Kacır, bunun tarihi bir an olduğunu vurguladı. Kacır, projeye inanan ve gece gündüz demeden çalışan Türk mühendis ve teknisyenler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle bugünlere gelindiğini belirtti. Ayrıca, Türk milletinin büyük projeler gerçekleştirmeye devam edeceğini ve yeni başarılara imza atacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu ise ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan yaptığı canlı bağlantıda, Türksat 6A ile uzay vatana daha fazla sahip çıkacaklarını belirtti. Uraloğlu, yeni uyduların da Türksat 6A’nın ardından gönderileceğini söyleyerek, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti ve bu gurur anını milletle paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.