Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

X, reklam verenlere dava açtı

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, yasa dışı şekilde platformu boykot ettikleri ve gelir kaybına yol açtıkları gerekçesiyle bazı büyük şirketleri ve reklam verenleri dava etti.

Elon Musk'ın sahibi olduğu

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, yasa dışı şekilde platformu boykot ettikleri ve gelir kaybına yol açtıkları gerekçesiyle bazı büyük şirketleri ve reklam verenleri dava etti.

X’in CEO’su Linda Yaccarino, sosyal medya hesabında reklam verenlere yönelik açık bir mektup yayınladı. Mektupta, X’in Küresel Sorumlu Medya İttifakı (GARM), Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) ve GARM üyeleri CVS Health, Mars, Orsted ve Unilever’e karşı antitröst davası açtığını belirtti.

Yaccarino, geçtiğimiz ay ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi tarafından hazırlanan “GARM’ın Zararı” başlıklı raporda X’in de dahil olduğu birçok şirkete karşı yasa dışı boykot yapıldığına dair kanıtlar bulunduğunu ifade etti. Bu eylemlerin X’e milyar dolarlık zarara yol açtığını vurguladı.

Dava dilekçesinde, bu kuruluşların daha önceki adı Twitter olan platformdan elde edilen milyarlarca dolarlık reklam gelirini “kolektif olarak alıkoymak için komplo kurdukları” öne sürüldü. Boykotun, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından Kasım 2022’de başladığı belirtilirken, bu durumun içerik ve güvenlik standartlarındaki değişiklik endişesinden kaynaklandığı aktarıldı.

X’in şikayetinde, “Rakip reklam verenler arasında kolektif eylem, sosyal medya platformları tarafından uygulanacak marka güvenliği standartlarını belirlemek amacıyla rekabet sürecini kısaltır ve pazar gücüne sahip bir grup reklam verenin kolektif görüşlerinin tüketicilerin çıkarlarının önüne geçmesine olanak tanır.” ifadesine yer verildi.

Elon Musk’ın 2022’de Twitter’ı satın almasının ardından platformun reklam gelirlerinde belirgin bir düşüş yaşandığı bildirildi.