Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Bakanı Bolat: “Dış Ticaret Açığı 36,8 Milyar Dolara Geriledi”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin ocak-mayıs döneminde dış ticaret açığının yüzde 34,4 azalarak 36,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı dış ticaret istatistiklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Mayıs ayında Türkiye’nin ihracatının 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık seviyesine ulaştığını belirten Bolat, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatın yüzde 11,4 artışla 24,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve yıllık bazda 260 milyar dolara ulaştığını aktardı.

Aynı dönemde dış ticaret açığının 6 milyar dolar azalarak yıllık bazda 35 milyar dolara gerilediğini vurgulayan Bakan Bolat, ocak-mayıs dönemindeki dış ticaret açığının 36,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade etti. Cari işlemler dengesi verilerinin temmuz ayında açıklanmasıyla birlikte 25 milyar dolara kadar gerilemesinin öngörüldüğünü belirtti.

Bakan Bolat, Türkiye’nin ihracatında önemli rol oynayan ihracatçılara teşekkür ederek, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde ihracat rakamlarının artması için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.