Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tunuslular’dan Türkçe Kurslara Büyük İlgi

Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) düzenlediği Türkçe kursları, Tunuslu kursiyerler arasında büyük ilgi görüyor.

Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE)

2017 yılında Tunus’ta faaliyetlerine başlayan Enstitü, düzenlediği kültürel etkinliklerle Türkiye’nin kültürel zenginliklerini Tunus’a taşıyor ve Türkçe kursları aracılığıyla birçok Tunusluyu Türkiye ile tanıştırıyor.

YEE Tunus Koordinatörü Dr. Ali İhsan Çevik, kursiyerlerin büyük çoğunluğunun lise ve üniversite öğrencilerinden oluştuğunu belirtti. Çevik, “Kursiyerlerimizin Türkçe öğrenme sebepleri arasında ilk sıralarda, Türk dizilerinde gördükleri Türkiye’nin eşsiz manzaraları ve gastronomi zenginliklerine duydukları ilgi bulunuyor. Biz de Enstitü olarak, Tunusluların dikkatini çeken gastronomi, el sanatları ve müzik gibi çeşitli kültürel unsurlara dair etkinlikler düzenleyerek Türkiye’nin kültürel iklimini Tunus’a taşıyoruz,” dedi.

Tunuslu kursiyer Eya Yengui, Türkiye’nin zengin kültürü, tarihi ve doğasıyla büyüleyici bir ülke olduğunu belirterek, “Ülkenin dört bir yanında zengin kültürel miraslar ve doğal güzellikler var. İstanbul’daki tarihi yapılar, Kapadokya’daki Peribacaları ve Ege Bölgesi’nin huzurlu kıyıları Türkiye’yi özel kılıyor. En büyük hayalim Türkiye’yi keşfetmek ve Türkiye’de yaşamak,” ifadelerini kullandı.

Bir diğer kursiyer Emna Akef, Türkiye ve Tunus kültürlerinin birbirine benzediğini ve bu nedenle Türkçe öğrenirken kendisini yabancı gibi hissetmediğini söyledi. Akef, “Türkçe öğrenirken Türkiye’yi ziyaret etmeye dair hayaller kurmaya başladım. Türkiye denildiğinde aklıma ilk olarak etkileyici doğal güzellikler geliyor,” dedi.

Daha önce İstanbul’u ziyaret etme fırsatı yakaladığını anlatan kursiyer Fatma Meddeb, “İstanbul, mükemmel bir şehir. Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan şehirlerini de ziyaret etmeyi çok istiyorum. Türkiye’de kültürel bağlamda en çok dikkatimi çeken şeyler tarihi yerleri, müziği ve mutfak kültürü oldu. Türk mutfağına dair deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki nasıl bir damak zevkiniz olursa olsun Türk mutfağında size hitap eden lezzetleri bulacaksınız,” diye konuştu.

 

Türkiye’yi ziyaret ettikten sonra Türkçe öğrenmeye karar verdiğini belirten Radhia Habibi ise İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Bursa’ya gitme imkanı bulduğunu ve yeniden Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini ifade etti. Habibi, Türk tarihiyle ilgili belgeleri okuyabilmek için de Türkçe seviyesini ilerletmek istediğini vurguladı.