Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turgutlu’da Hasat Başladı: Yılda 7 Kez Meyve Veriyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yetişen ve nadir bir özelliğe sahip olan “Yediveren İnciri”, bu yılın hasat sezonuna girdi. Irlamaz, Yayla, Bozkır, Avşar, Osmancık, Dalbahçe ve Kurudere mahallelerinde yetiştirilen bu özel incir çeşidi, yılda bir ağaçtan 7 kez meyve alınabilmesiyle dikkat çekiyor.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, bu yılki rekoltenin beklentileri karşıladığını belirterek, “600 ila 800 dekar arazide yaklaşık 5 bin ton incir üretimi gerçekleştiriyoruz. Yediveren inciri, hem iç piyasada hem de uluslararası pazarlarda talep görüyor” dedi.

Osmancık Mahallesi Muhtarı Uysal Özcan ise köy halkının büyük çoğunluğunun geçimini bu üründen sağladığını dile getirerek, “Ürünlerimiz olgunlaştıkça iç piyasaya, ham olarak topladıklarımız ise dünya geneline gönderiliyor. Köyümüzdeki 80 haneden yaklaşık 40’ı incir üretimiyle uğraşıyor” şeklinde konuştu.

İncir tüccarı Memduh Karazeybek ise, özellikle turizm bölgeleri ve otellere ergin olanları, yurt dışına ise ham olanları ihraç ettiklerini belirterek, “Turgutlu’nun incirine olan talep yüksek. Özellikle ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihracat yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Turgutlu’da başlayan yediveren inciri hasadı, hem köylüler hem de bölge ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor.