Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuz Terapi Merkezi astım hastalarına şifa dağıtıyor

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Terapi Merkezi, ziyaretçilerine hem şifa sağlıyor hem de sıcak havalarda serinleme imkanı sunuyor.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde bulunan

Merkez, Valilik ve Kaymakamlık tarafından 2 yıl önce Tuz Dağı’nın içinde çevre düzenlemesi ile ışıklandırma çalışması yapıldıktan sonra daha fazla ilgi çekmeye başladı. Tamamı tuzdan oluşan duvarları, tavanı, tabanı ve mağaralarıyla yer altında hizmet veren merkez, özellikle solunum yolları rahatsızlığı olanların tercih ettiği bir yer haline gelmiş durumda. Ayrıca, sıcak havalarda bunalan ziyaretçilere de serinleme imkanı sunan merkezde hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düşebiliyor.

Ziyaretçilerden Nurdan Aksu, İstanbul’dan Kars’a seyahat ederken yakınlarının önerisi üzerine Iğdır’daki Tuz Terapi Merkezi’ni ziyaret ettiğini ve tuz mağaralarının etkileyici olduğunu belirtti. Aksu, “Buraya kilometrelerce yol kat ettik. Gerçekten görülmeye değer bir yer ve herkese tavsiye ediyorum. Dışarıda 30 derece sıcaklıkta içeride ise mont ve polar giymeme rağmen o serinliği hissediyorum.” dedi.

Galip Duman dağın içinde bu tarz bir alanı ilk defa gördüğünü belirterek, “İçeriye girdiğimde gerçekten başka bir dünya gördüm. Herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer. Ben niye daha önce gelip görmedim, şaşırdım kendime.” şeklinde konuştu.

Astım hastası olan Süheyla Baykal ise merkezin kendisi için çok faydalı olduğunu ve mağaralarda rahatlıkla nefes alabildiğini dile getirdi.