Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uludağ Üniversitesi’ndeki Yangının Hasarı Ortaya Çıktı: 897 Dekar Orman ve Biçilmiş Alan Kül Oldu

Bursa, Uludağ Üniversitesi – Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde çıkan yangının boyutları ortaya çıktı. Yangında toplam 897 dekar alan zarar gördü; 766 dekar ormanlık alan ve 131 dekar biçilmiş alan küle döndü.

Bursa, Uludağ Üniversitesi -

Dün saat 14.30 civarında başlayan yangının ardından 40’tan fazla kara aracı, 4 helikopter ve 2 uçakla birlikte binden fazla personel yangını kontrol altına almayı başardı. Soğutma çalışmaları halen devam eden yangının hasar raporu da netleşti.

Hasar Detayları
Orman ve Tarım Alanları: Kampüs içinde 766 dekar orman alanı zarar görürken, 131 dekar biçilmiş alan yandı. Ziraat Fakültesi’ne ait 80 dekarlık buğday tarlası, elma, armut, ayva, şeftali, Trabzon hurması, fındık ve zeytin gibi ağaçlardan oluşan 2 bin ağaç alevlere teslim oldu.

Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi (AGAM): 30 adet arı kovanı küle döndü.

Veterinerlik Fakültesi: 10 ton buğday, 20 ton kuru yonca, 30 ton saman, 1 traktör yandı. Hayvan barınakları hasar alırken, çiftlikte yaşayan hayvanların tamamı kurtarıldı.

Bahçe Tesisleri: Öğrenci eğitim uygulama binasının çatısı hasar gördü.

Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu (Atçılık): 2 padok alanının koruma demirleri ve bin balya yonca yanarak kül oldu.

Yangının ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor ve yetkililer, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.