Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Scarpa Aladağlar Epic Trail Dağ Maratonu başladı

Niğde Valiliği himayesinde ve Niğde Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Scarpa Aladağlar Epic Trail Dağ Maratonu’nun ilk etabı başarıyla gerçekleştirildi.

Niğde Valiliği himayesinde ve

Niğde Valiliği himayesinde ve Niğde Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Scarpa Aladağlar Epic Trail Dağ Maratonu’nun ilk etabı başarıyla gerçekleştirildi. Maraton, 6 ülkeden yaklaşık 250 sporcu tarafından katılarak büyük ilgi gördü.

Maraton, toplamda 13, 25, 45 ve 125 kilometrelik olmak üzere dört farklı parkurdan oluşuyor. Dipsiz Göl’den başlayan maratonun ilk gününde 80 sporcu, 45 kilometrelik zorlu parkuru tamamladı. Niğde Valisi Cahit Çelik’in de aralarında bulunduğu katılımcılar, doğanın ve sporun keyfini birlikte yaşadılar. Ayrıca Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, sporcuları bir süre eşlik ederek destek verdiler.

Vali Cahit Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Aladağlar’ın doğa sporları için ideal bir bölge olduğunu vurgulayarak, etkinliğin üç gün süreceğini ve Türkiye’de bir ilk olan kamplı etkinlik olduğunu belirtti. Sporcuların Kapuzbaşı Şelalesi’ne kadar koştuğunu ve burada kamp yapacaklarını ifade etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise etkinliğin Niğde’de geleneksel hale gelmesini umut ettiğini söyleyerek, katılımcılara teşekkür etti.