Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Van Kültür Yolu Festivali’nde Çocuklar Gökyüzü Gözlemi Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca organize edilen Van Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar gökyüzü gözlemi yaparak film etkinliklerine katıldı. Çocuk Köyü’nde planetaryumda filmler izleyen çocuklar, uzmanlar eşliğinde teleskoplarla gökyüzünü inceledi. Ayrıca çocuklar tiyatrolarla buluşturuldu ve bilim atölyelerinde eğlenceli deneyler yaptı. Festivalde yazar Sait Ebinç de söyleşi gerçekleştirdi ve müzik konserleri düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca

Kültür ve Turizm Bakanlığınca organize edilen “Van Kültür Yolu Festivali” kapsamında çocuklar gökyüzü gözlemi yaptı, film etkinliklerine katıldı.

Atatürk Kültür Parkı’nda oluşturulan Çocuk Köyü’nde planetaryumda gökyüzüyle ilgili filmler izleyen çocuklar, uzmanlar eşliğinde teleskoplarla gökyüzünü inceleme fırsatı buldu.

Gökyüzü Gözlem Sergisi’ni de gezen çocuklar, bilim atölyelerinde uzaydan mikrobiyolojiye kadar birçok konuda ilginç deneylerle eğlenceli anlar yaşadı.

Çocuklar, “Hacivat ve Karagöz” ile “Kral Şakir” adlı çocuk tiyatrolarıyla buluşturuldu.

Festival kapsamında yazar Sait Ebinç ise Van İl Halk Kütüphanesi’nde “Şehir Hafıza ve Hatıra” ve Van Müzesi’nde ise Yaşayan Miras Ustaları” söyleşisi gerçekleştirdi.

Akdamar Adası’nda konser, Kent Meydanı’nda da “Aşıklar Programı” etkinliğinin yapıldığı festivalde, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu, “Dillerden Yüreklere Halk Ezgileri” adlı konserde müzikseverlerle buluştu.