Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılın Başantrenörü Seçildi

Panathinaikos’un Türk çalıştırıcısı Ergin Ataman, Yunanistan’da yılın başantrenörü seçildi. Helenik Basketbol Birliği’nden (HEBA) yapılan açıklamada, Ataman’ın Yunanistan Basketbol Ligi’ndeki ilk sezonunda hem Panathinaikos’u şampiyonluğa taşıdığı hem de 2023-2024 sezonunda yılın antrenörü seçildiği bildirildi.

 Panathinaikos'un Türk çalıştırıcısı

 

Ergin Ataman, Panathinaikos ile Avrupa Ligi kariyerindeki 3’üncü şampiyonluğunu kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Kulüp başkanları ve antrenörlerin katıldığı oylamada 8 kişinin oyunu alarak oyların yüzde 36,36’sını kazanan Ataman, yılın antrenörü unvanına layık görüldü. Medya temsilcilerinin katıldığı oylamada 29 kişinin desteğiyle oyların yüzde 67,44’ünü, sporseverlerin katıldığı oylamada ise 1374 kişinin desteğiyle oyların yüzde 56,45’ini aldı.

Başantrenör Ataman, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, “Bu değerli ödülü, ekip arkadaşım Hristos Serelis ve sezon boyunca harika bir iş çıkaran tüm ekibim adına alıyorum. Ödül başantrenöre veriliyor ancak tüm ekibe aittir.” dedi. Ataman, geçen sezon başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos’u hem Yunanistan Basketbol Ligi’nde hem de THY Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa taşıdı.

Ergin Ataman’ın bu başarısı, Türk basketbol antrenörlerinin uluslararası arenada da büyük başarılara imza atabileceğini bir kez daha kanıtladı.