Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüksekova’da 6 Metre Karla Zorlu Mücadele! Askeri Üs Yolu Temizleniyor

Hakkari’de 6 ay önce kapanan ve kar kalınlığının 6 metreyi aştığı 3 bin 500 rakımlı askeri üs bölge yolu, ekiplerin aralıksız süren çalışması ile kardan temizleniyor. Ekiplerin yoğun çalışması devam ederken ortaya çıkan görüntüler, vatan nöbetindeki askerlerin hangi zorlu şartlar altında görevlerini sürdürdüklerini gözler önüne seriyor.

Hakkari'de 6 ay önce

Yurdun büyük bir bölümü sıcaktan kavrulurken vatandaşlar da zor anlar yaşıyor. Ancak bazı noktalara ise neredeyse hiç yaz gelmiyor. O noktalardan birisi de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bağlı İkiyaka Sat Gölleri bölgesindeki askeri üs bölge yolu.

ULAŞIM 6 AYDIR HELİKOPTERLE SAĞLANIYOR

Yüksekova ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki 3 bin 500 rakımlı İkiyaka Sat Gölleri bölgesindeki askeri üs bölge yolu, kışın yağan ilk karla ulaşıma kapandı. Bölgede güvenliği sağlayan askerler için erzak ve mühimmat temini ise 6 aydır helikopterle sağlanıyor.

EKİPLER KARDAN TÜNELLER AÇARAK ÇALIŞIYOR

Kar kalınlığının yer yer 6 metreyi aştığı yolun açılması için İl Özel İdaresi’ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri çalışma başlattı. Kardan tüneller açılarak ilerleyen iş makineleriyle, 24 kilometrelik yolun 14 kilometresi ulaşıma açıldı. Yolun kapalı kalan 10 kilometrelik bölümün açılması için de çalışmalar aralıksız devam ediyor.