Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış seremonisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde düzenlenen

Festival kapsamında, ilçede 7 farklı medeniyete başkentlik yapmış kültürel zenginlikler sergilendi ve yöresel ürünler tanıtıldı. Türkiye’nin yanı sıra Kosova, Meksika, Bulgaristan, Ukrayna ve KKTC’den gelen dans ekipleri ise renkli gösteriler sundu.

Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Haberler

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci yaptığı konuşmada, festivalin amacının Nasreddin Hoca’nın yaşadığı köyde doğum yıl dönümünde onu anmak olduğunu belirtti. Dökmeci, Nasreddin Hoca’nın mizah anlayışının Türk milletinin sembolü olduğunu vurgulayarak, festivalin UNESCO’nun da katkılarıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Muhteşem festival göle maya çalma ile başladı - Line Haber

Festivalde, 41 uluslararası ressamın Nasreddin Hoca temalı resimlerini sergileyeceği belirtildi. Etkinliğe, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın’ın da katıldığı görüldü.

Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali büyük coşkuyla başladı - Burdur  Gazetesi

Festival, Pazar günü sona erecek olup, her akşam konser etkinlikleri de düzenleneceği belirtildi.