Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FED’den faiz açıklaması

Fed, faiz indirimlerine başlamadan önce daha fazla güvene ihtiyaç duyduğunu bildirdi

Fed, faiz indirimlerine başlamadan

ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede enflasyonun bu yıl sınırlı bir iyileşme gösterdiğini ancak enflasyonun yüzde 2 hedefine sürdürülebilir bir şekilde yaklaşacağına dair daha fazla güven kazanılmadıkça politika faizini düşürmeyi düşünmediğini açıkladı. Fed tarafından ABD Kongresi’ne sunulan yarı yıllık Para Politikası Raporu’nun Temmuz sayısı yayımlandı.

Raporda, Fed Başkanı Jerome Powell’ın gelecek hafta Kongre’de sunacağı belgede, “Enflasyon geçen yıl belirgin bir düşüş yaşadı ve bu yıl sınırlı bir ilerleme kaydetti, ancak Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yüzde 2’lik hedefinin üzerinde kalmaya devam ediyor.” ifadesine yer verildi.

İstihdam artışlarının güçlü olduğu ve işsizlik oranının hala düşük seyrettiği belirtilen raporda, açık iş sayısının azalması ve iş gücü arzının artmasıyla iş gücü piyasasının yılın ilk yarısında daha iyi bir dengeye ulaştığı vurgulandı. Raporda ayrıca, reel gayrisafi yurt içi hasıla büyümesinin ilk çeyrekte sınırlı olduğu, ancak iç talepteki büyümenin güçlü kaldığı ifade edildi.