Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRENADA – Karayipler’i vuran Beryl Kasırgası’nda ölenlerin sayısı 6’ya çıktı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından yapılan açıklamada, Atlantik Okyanusu’nda oluşan ve şiddeti “Kategori 4″e düşen Beryl Kasırgası’nın dün gece Jamaika’nın başkenti Kingston’un yaklaşık 480 kilometre güneydoğusunda etkili olduğu bildirildi. Kasırganın saatte 240 kilometre hıza ulaştığı ve kuzeybatı yönünde ilerlemeye devam ettiği belirtildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi

Açıklamada ayrıca, kasırganın yarın Cayman Adaları’nı, 5 Temmuz’da ise Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nı etkileyeceği vurgulandı. Karayipler ülkelerindeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edilirken, Grenada Adası’nda 3, Saint Vincent ve Grenadinler’de 1, Venezuela’da ise 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Grenada Başbakanı Dickon Mitchell, basın toplantısında ülkedeki durumun vahim olduğunu vurgulayarak, evlerin ve diğer binaların neredeyse tamamen yok olduğunu dile getirdi. Jamaika Başbakanı Andrew Holness ise vatandaşlara kasırga tehlikesini ciddiye almaları çağrısında bulunarak, panik yapmamaları gerektiğini belirtti.

Orta Amerika’nın kuzeydoğu kıyısında bulunan Belize’de de kasırga tehlikesine karşın uyarı yapıldığı bilgisi paylaşıldı.