Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinan Ateş’in Eşi Ayşe Ateş’ten İlk Duruşma Öncesi Açıklama

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, eşinin öldürülmesiyle ilgili ilk duruşma öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Ayşe Ateş, suçluların adil bir şekilde yargılanmasından başka bir talepleri olmadığını belirterek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve yargılamanın hızlı yapılmasını istedi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim

“Yeni ve Doğru Bir İddianame Yazılmalı”

Ayşe Ateş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Beklentimiz, ayrılan dosyadaki 17 kişi hakkında gerekli işlemlerin hızlı yapılarak, bu dosyanın da bizim dosyamıza eklenmesi. Eksik olan bu iddianamedeki boşlukların tamamlanarak, yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması ve yargılamanın hızlı yapılması.”

“Yoğun Güvenlik Önlemleri Altında Yaşıyorum”

Yaklaşık bir buçuk ay önce koruma talebinde bulunduğunu ve o zamandan beri yoğun güvenlik önlemleri altında yaşadığını ifade eden Ateş, “Normal bir hayat yaşamıyorum. Evde, kızlarımla akşama kadar çok gerekli haller dışında dışarıya çıkmadan yaşıyorum. Bazılarının halen yaşamadığı ancak yaşaması gereken cezaevi hayatını maalesef bize layık gördüler,” dedi.

“Eksik Delillerin Tamamlanması Gerekiyor”

Ateş, bazı delillerin dosyaya eklenmediğini ve bunların hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı: “Dilekçeler verdik, eksik deliller var, halen gelmeyen, dosyaya eklenmeyen deliller var. Bu delillerin hızlı bir şekilde dosyaya eklenmesi, eksiklerin tamamlanması gerekiyor. Halen bazı arkadaşlarımızın ifadeleri eklenmedi, bu ifadelerin hızlı bir şekilde eklenmesi gerekiyor.”

Mersin İddiaları

Bir basın mensubunun, “Sinan Ateş’in Mersin’de bazı ticari bilgileri istihbarata bildirdiği yönünde iddialar vardı. Bu konuyu gündeme getirecek misiniz?” sorusuna Ayşe Ateş, şu yanıtı verdi: “Bahsettiğiniz şey iddialardan ibaret. Ben elimdeki somut delillere, bilgi ve belgelerle konuşuyorum. Eğer bir gün o konuyla alakalı somut bilgi ve belge elimize ulaşırsa o gün onunla alakalı da yorumumu yaparım.”

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Ayşe Ateş, eşinin ölümüne ilişkin yargı sürecinin hızlı ve adil bir şekilde tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.