Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UEFA’dan çifte standart: Merih Demiral’a ceza, Bellingham’a para cezası

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile oynanan maçta milli futbolcu Merih Demiral, bozkurt işareti yaptığı için UEFA’dan 2 maç ceza aldı.

EURO 2024 son 16

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile oynanan maçta milli futbolcu Merih Demiral, bozkurt işareti yaptığı için UEFA’dan 2 maç ceza aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA’ya gönderdiği savunma dosyasında, bozkurt işaretinin Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğunu vurgulamasına rağmen ceza engellenemedi.

Jude Bellingham’a Ertelemeli Ceza

UEFA, İngiliz futbolcu Jude Bellingham’a gol sevinci sırasında etik davranış kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 30 bin avro para ve ertelemeli olarak bir maç ceza verdi. İngiltere Futbol Federasyonu da taraftarın çıkardığı kargaşa ve havai fişek kullanımı nedeniyle toplam 11 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Çetnik Selamına Sadece Para Cezası

UEFA, Sırp milliyetçileri tarafından kullanılan çetnik selamı nedeniyle futbolculara genellikle para cezası verdi. Aleksander Kolarov, Dusko Tosic ve Dusan Tadic gibi futbolcuların çetnik selamı vermeleri cezasız veya sadece para cezası ile geçiştirildi.

Dmitry Tarasov’un Putin Tişörtü

Lokomotiv Moskova’nın futbolcusu Dmitry Tarasov, Fenerbahçe ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında üzerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in fotoğrafının bulunduğu tişörtü gösterdiği için 5 bin avro para cezası aldı.

Çift Başlı Kartal Hareketi

2018 Dünya Kupası’nda Sırbistan-İsviçre maçında, İsviçre’nin Arnavut asıllı futbolcuları Xherdan Shaqiri ve Granit Xhaka’nın yaptıkları çift başlı kartal hareketi nedeniyle her birine 10 bin, takım kaptanı Stephan Lichtsteiner’e ise 5 bin avro para cezası verildi.

Pep Guardiola’nın Sarı Kurdele Eylemi

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Katalan bağımsızlık hareketini desteklemek için maçlarda sarı kurdele taktı. Guardiola, bu davranışı nedeniyle UEFA’dan herhangi bir ceza almadı.

UEFA’nın benzer durumlar karşısında farklı cezalar vermesi, futbolseverler arasında çifte standart tartışmalarına neden oluyor.